Dierenhotel Kattenbel

Marlies' papa is archeoloog. Hij werkt heel vaak in verre landen zoals Egypte en is dus heel weinig thuis. De mama van Marlies is verliefd geworden op Jos, de eigenaar van een dierenhotel genaamd Kattenbel. Als Marlies' mama besluit om bij Jos en zijn kinderen, Wina en Wannes, in te trekken, staat Marlies niet te springen om in een huis vol 'stinkdieren' te gaan wonen. Marlies kan maar niet wennen aan haar nieuwe thuis en mist haar papa heel erg. Ze doet alsof ze allergisch is aan dieren, maar noch de dokter noch haar mama trappen erin. Dankzij Marloes, de poes van Mathilda, opent Marlies haar hart voor dieren. Wanneer Marloes steeds meer oude Romeinse munten vindt en plots verdwenen is, besluit Marlies samen met Wina en Wannes naar de kat op zoek te gaan. 
Dit stevig gebonden leesboekje is een ideaal boek om lezertjes vanaf zeven jaar aan te zetten tot het lezen van 'echte' verhalen. Het taalgebruik is vrij eenvoudig met hier en daar een iets moeilijker woord. Dit biedt de lezertjes echter de mogelijkheid om de uitdaging met voor hen niet zo evidente woorden aan te gaan. Er wordt gebruik gemaakt van korte zinnen en dialoog.
De illustraties beslaan een halve of een volledige pagina en werden met vrolijke kleuren ingekleurd. De personages worden op een klassieke en eerder stereotiepe manier weergegeven: de wipneusjes, de prikogen, de zuinige mondjes, ... Deze manier van tekenen stoort me niet. Het voert me wel terug naar mijn eigen kindertijd. Eerlijk gezegd, kan ik deze tekenstijl nog steeds appreciëren.