Dit is mijn papa!

In dit kijkboek ga je mee op zoek naar de papa die bij een jong diertje hoort. In het begin kan de peuter geen verband zien tussen het jongske en de papa, namelijk het kikkervisje ondergaat een hele metamorfose om uit te groeien tot een volwassen kikker. De peuter heeft telkens de keuze uit vier diersoorten. Bij de illustratie van de papa kikvors is ook de groei van het kikkervisje getekend.
Het is verrassend hoe de ontwerpster met simpele voorbeelden, stap voor stap, een mooie opbouw steekt in het herkennen van de kenmerken van de dieren. Zo zal de peuter bij de tweede illustratie al sneller het slakkenhuis als kenmerk eruit halen. Het grappige is dat de vorm van het slakkenhuis ook in de staart van de kameleon, of in de opgerolde worm zit.
Zo gaat deze zoektocht naar de papa’s verder. Met veel plezier kan je samen met je peuter verder zoeken naar eigenschappen. We komen bij de tijger terecht en daar is het goed kijken naar de verschillen en gelijkenissen. Zo hebben drie diertjes dezelfde ogen en mond. Na selectie blijven de tijger en de wilde kat over want ze hebben beide strepen.

Het is een heus kijk-, zoek- en denkspel. De illustraties zijn zo harmonisch en aantrekkelijk in vorm en kleur dat je er met plezier telkens naar terugkijkt. Bij elk dier beleven papa en diertje samen iets fijns.
De verrassing komt wanneer het jongetje op zoek gaat naar zijn papa. Het eindigt met een guitige verrassing.