Dokter Diertje & de luizige leeuw

Dokter Diertje helpt alle dieren in het grote bos en daarbuiten. De aapjes slaan alarm en brengen dokter Diertje tot bij een olifant met een afgebroken slagtand, een krokodil die heel veel boertjes laat en een luizige leeuw. Dokter Diertje weet raad en helpt de dieren van hun lastige problemen af. Dit verhaal is het derde in de Dokter Diertjes-reeks.

Het boek bevat leuke, gedetailleerde en kleurige prenten met een vleugje humor. Zo vliegt al het gereedschap van Dokter Diertje in het rond wanneer hij op zoek gaat naar lijm om de slagtand van de olifant te kleven. Krokodil moet ondersteboven gehouden worden, want hij zit helemaal verstopt. Hij heeft namelijk veel te veel dieren opgegeten.

‘Dokter Diertje’ is uitgegeven in een handig A4 formaat, met een stevige kaft. De korte zinnetjes en klanknabootsingen helpen bij het voorlezen.  

Het verhaal blijft wel heel eenvoudig. Het wordt niet echt duidelijk welk dier Dokter Diertje nu eigenlijk is. Een andere bedenking is dat je met luizen toch niet naar de dokter hoeft?

Een leuk prentenboek zonder meer.