Donnie Donut

Een aanblik op deze lichtblauwe cover vol felgekleurde donuts doet een mens meteen watertandend, uitkijken naar zijn volgende bakkersbezoek. In Donnie Donut speelt het mierzoete gebakje uiteraard een belangrijke rol, maar de glansrol is weggelegd voor Donnie. Donnie is een vrolijke jongen die niet vies is van wat kattenkwaad. Studeren is niet echt zijn ding en zijn juf bestempelt hem dan ook als een GOM’metje: 'Geen Onderwijs Mogelijk'. Donnie moet op zoek naar een baantje omdat hij enkel nog ‘s ochtends welkom is op school. Hij krijgt een job in de donutfabriek bij Dot Dingeldijn.
Vol goede moed start hij aan zijn nieuwe uitdaging, maar ook hier lopen er al snel heel wat dingen fout. Voor hij het goed en wel beseft, speelt hij de twee schatten van Dot Dingeldijn (lees: haar twee naaktkatten Peach Precious en Silver Star) kwijt en zet hij samen met receptioniste Julia een inventief plan op poten om de katten op te sporen. Het plan loopt echter niet van een leien dakje en de jonge mensen komen terecht in een heus opsporingsavontuur.

De auteur Barbara Scholten koos voor korte hoofdstukjes en hanteert een duidelijke schrijfstijl. Ze zorgt voor kleine raadseltjes tussendoor die door één van de personages worden opgelost. En uiteraard kan je als lezer niet anders dan mee op zoek gaan naar de oplossing van elk raadsel. De pagina’s worden opgeleukt met vinnige tekeningen van de hand van de ervaren Els van Egeraat. Die combinatie maakt van Donnie Donut een plezant jeugdboek en is aan te raden aan kinderen vanaf 8 jaar. Wedden dat zelfs een donut hen niet zal kunnen weglokken van dit spannende avontuur?