Drie is te veel

Olivier is tien en vindt zichzelf al een hele stoere zelfstandige jongen. Hij gaat op vakantie bij een oom en tante op Ameland. Onderweg krijgt hij wel wat spijt als hij beseft dat hij er eigenlijk niemand kent. Ook ontmoet hij een vervelend meisje dat hem enorm op de zenuwen werkt. Eens aangekomen bij zijn oom en tante ontmoet hij Klaas. En daar klikt het gelukkig wel mee. Zijn opluchting vervliegt wel snel als blijkt dat dat vervelende meisje van onderweg Klaas haar beste vriendin is, Maddie. Toch zullen de drie hun krachten moeten bundelen, want Klaas haar moeder dreigt haar winkel te verliezen. En dit trio ontdekt al snel waar de dreiging vandaan komt en wat ze eraan kunnen doen. Zal het hen lukken de winkel te redden?

Dit is een eenvoudig tienerverhaal. De jeugdige hoofdpersonages worden al even eenvoudig neergezet. Omdat dit voor een heel jeugdig publiek is geschreven is dit natuurlijk niet heel nadelig. Toch mist het spanning. Zelfs een tienjarige kan al van ver zien aankomen hoe sommige plotwendingen gaan verlopen. Uiteraard komt Olivier de vervelende meid van onderweg tegen. En uiteraard zullen ze beste vriendjes worden. Ook de manier waarop ze Klaas’ moeder proberen te helpen, is wat doorzichtig. Enkel de verhaallijn over mevrouw De Vries, een medewerker in de winkel, bezit enige spanning en verrassingen.

De kaft spreekt niet direct aan. Het is een verwijzing naar het strand en het eiland, maar heeft niet zoveel met het verhaal te maken. Ook de titel is niet origineel.

Een boek om even te ontspannen in de vakantie. Zeer geschikt voor jonge lezers die nog niet veel leeservaring hebben.