Drup

Drup is een informatief boekje voor de allerkleinste nieuwsgierige kleuters. Het is nog een kartonboekje en de vormgeving is zo gekozen dat het zelfs peuters zou aanspreken. Vooral met de leuke gaatjes erin zal het aantrekking hebben bij die doelgroep.

Het is door het verhaaltje zelf dat ik het toch eerder zou aanraden aan kleuters. Het boek vertelt immers op een heel kindvriendelijke manier over de waterkringloop. We volgen drup vanaf dat die uit de kraan in het rioolstelsel terechtkomt, totdat die uit een wolk valt en de plantjes in de tuin water geeft. De uitgesneden druppel, die zo leuk is voor de jongste kinderen, krijgt nu een functie. Je kan hem immers veel beter volgen op zijn tocht. De andere kleine gaatjes lijken me dan weer niet nodig.

Dit boekje is simpel maar duidelijk. De tekeningen hebben wat te veel kleuren om nog echt mooi te zijn. Uiteraard begrijp ik dat de ondergrondse buizen niet allemaal grijs moeten zijn, maar de bloemen en vissen hadden aan één kleur wel genoeg gehad. Ook de achtergrond vullen met oranje, roze of paars vind ik niet fijn voor het oog. Daardoor is de esthetiek van het boekje wat ondergeschikt aan de informatie, maar het verhaal zal net als drup zijn weg wel weten te vinden.