Een boek voor poes

Een boek voor poes maakt waar wat het pretendeert te zijn: “een boek voor dierenvrienden én boekenvrienden”. De leeftijdsindicatie is volgens mij wat te hoog. Kleuters zullen ook al van dit boek genieten. Wat uiteraard niet wil zeggen dat 6-jarigen geen plezier kunnen hebben aan dit boek! Het gaat dan ook over voorlezen aan je lievelingsdier. Dat is iets wat kinderen doorsnee genomen inderdaad vanaf zes jaar kunnen.

Het leuke is dat dit prentenboek ook aan kinderen uit de lagere school kan voorgelezen worden. Luisteren naar een fijn verhaal blijft steeds leuk, daar word je niet te oud voor.

De prenten in dit boek zijn vrij doorsnee. Behalve de close-up van kat Spookje in het midden van het verhaal, die is best verrassend. Voor de poezenliefhebber komt hier de kat pas echt tot leven.

Bovendien is dit verhaal voor veel kinderen ook een leuke kennismaking met het begrip “asiel”. Zo komen we te weten dat je ook vrijwilligerswerk in een asiel kan doen. James gaat daar voorlezen en hij geniet er zo van om tussen de poezen te zijn. Meer en meer wint hij zo ook het vertrouwen van de schuchtere Spookje. Wanneer Spookje dan op een dag geadopteerd is, is James best wel triest. Maar zijn mama blijkt een verrassing voor hem te hebben. Drie keer raden wie James op zijn kamer kan terugvinden!