Een bos vol muziek

Toby konijn kan genieten van het gezang van de merels wanneer hij ’s avonds in zijn bedje ligt. Hij droomt ervan om met hen mee te zingen. Dat vindt zijn moeder maar een gek idee want konijnen kunnen helemaal niet zingen volgens haar. Toby is het er niet mee eens. Konijnen kunnen niet zingen? Dat zullen we wel eens zien!

Voor Suzan Overmeer is dit niet haar eerste prentenboek. Ze heeft een passie voor muziek en muziekeducatie en wil die graag delen en doorgeven. Met dit boek wil ze aantonen dat iedereen muziek in zich heeft. Het is een kwestie van zoeken waar jouw muzikaliteit floreert. Niet iedereen kan prachtig zingen of is virtuoos op een piano. Misschien zit jij boordevol ritme of heb je de gave van het woord. En zoals het met veel dingen gaat, is de som der delen groter. Het verhaal begint in mineur voor Toby, maar naarmate het verder gaat wordt de teleurstelling ingewisseld voor plezier en geluk. Toby kan muziek maken, alleen niet op de manier dat hij dacht dat hij dat kon.

Het lezen van dit boek vraagt een minimale muzikaliteit van de lezer. Iedereen kan het! Plezier beleven aan het maken van geluiden staat voorop. Speciaal voor het muziekonderwijs staan er achterin nog enkele leuke tips. Doen! Voor de illustraties koos Suzan er opnieuw voor om samen te werken met Myriam Berenschot (cf. Ella, het swingende eendje). Haar werk straalt iets warm uit. Ze heeft oog voor details en steekt hier en daar een knipoog in haar werk. Zo maakt ze telkens duidelijk welk dier er met welk lichaamsdeel muziek maakt door het accentueren met een ronde vorm en soms met accentstreepjes.

Een prentenboek als meerwaarde om met jonge kinderen rond muzikaliteit te werken. Top!