Een museum om nooit te vergeten

Wat een leuk boek voor iedereen die van kunst houdt!

In dit boek maken we kennis met prinses Flo. Zij is droevig. Haar hondje Tommy is een paar weken geleden overleden. Iedereen in het paleis maakt zich zorgen om haar, want prinses Flo eet niet zo goed sindsdien. De koning probeerde al veel, maar Flo liet zich niet opvrolijken. Totdat de koning alle kunstenaars van het land oproept om een kunstwerk van Tommy te maken. Het doet prinses Flo deugd dat er weer over Tommy gepraat wordt.

De diversiteit aan kunstwerken die binnenkomt is enorm. Leuk zijn de linken die gelegd zijn met de kunst die we zelf kennen. Bijvoorbeeld de discussie die er komt wanneer een kunstenaar gewoon een voederbakje op een sokkel wil plaatsen. Of het tegen de muur geplakte bot. In de schilderijen zie je duidelijk ook gelijkenissen met oude en meer hedendaagse bekende schilders. De “Balloon-dogs” van Koons worden bij de opening van het museum uitgedeeld als ballonnen. Voor wie het kunstwerk wel herkent maar er niet meteen een naam op kan plakken, is er achterin het boek een overzicht van de verschillende inspirerende kunstenaars per pagina.

Het boek geeft bovendien ook handvatten om met een rouwproces om te gaan. Zo is er de kunstenaar die zijn eigen overleden kat schilderde waardoor prinses Flo zich minder alleen voelt met haar verdriet. Toppertje!