Emilia Hoektand en de geheugendief

Dit derde verhaal - waarin Emilia Hoektand en haar vrienden de hoofdrol spelen - speelt zich opnieuw af in het Koninkrijk van de Duisternis.

Alle vrienden van Emilia haar klas zijn druk bezig met het maken en verkopen van hun beste koekjes om de bakwedstrijd te winnen. Maar naarmate Emilia’s verjaardagsnacht dichterbij komt, begint iedereen wel erg vreemd te doen. Haar beste vrienden vergeten wie ze is, en wanneer enkel Tangijn (haar beste vriend) opdaagt voor haar feest, en zelfs haar ouders nergens te bekennen zijn, maakt Emilia zich echt zorgen. Samen gaan ze op onderzoek uit. Waar zijn herinneringen van iedereen naartoe gegaan? En hoe zorgen ze ervoor dat ze hun herinneringen terugkrijgen?

Dit boek is mooi vormgegeven waardoor je zin krijgt om in het boek te beginnen. De cover, de binnenflap en het volledige boek zijn voorzien van leuke zwart-wit illustraties. Het verhaal is in het begin soms wat moeilijk te volgen – zeker door de verwijzingen naar de eerdere boeken – maar boeiend genoeg om erin verder te gaan. Met een paar woordspelingen zoals Diephone (iPhone) en viezerd (lieverd) en een paar grappige gebeurtenissen, zit er ook voldoende humor en vaart in het verhaal. Met een spannend (en een beetje zeemzoet) einde wordt dit deel afgesloten. En er wordt al uitgekeken naar het volgende deel dat verschijnt in oktober 2019: Emilie en de halvemaanvakantie.