Emma op vakantie

Emma gaat op vakantie met haar ouders en zusje. De poes moet wel thuisblijven. Inpakken is leuk, maar afscheid nemen van de poes al iets minder. En ze houden ook niet van de meeuwen tijdens de gezellige picknick onderweg. Zo maakt Emma allerlei spannende dingen mee op vakantie, meestal zijn die leuk maar soms ook wat eng.
Dit verhaal zonder tekst geeft goed weer hoe het voor een jong kind is om op vakantie te gaan. Enerzijds is het een leuke belevenis, anderzijds gebeuren er zoveel onverwachte dingen dat het kind soms zijn houvast wat kwijt is. De vreugde bij het weerzien met de poes spreekt in dit verband boekdelen.
Tussen elke dubbele bladzijde zit een flapje dat ervoor zorgt dat je telkens twee beelden krijgt van één situatie. Hierdoor gaat het verhaal wat meer leven. De illustraties zijn vrolijk en realisitisch en vaak ook grappig. De vele details zorgen ervoor dat het boekje met veel plezier meermaals zal doorbladerd worden en op verschillende manieren kan voorgelezen worden. Het alerte kind zal ook opmerken dat bepaalde details terugkomen in elke nieuwe situatie. Hierdoor kan de interesse van de kinderen extra geprikkeld worden.