En nu mijn bad uit!

In dit boek wordt er erg interactief verteld. Het gaat over Ellie de olifant die in bad zit. Het voorgelezen kind wordt uitgedaagd om samen met Ellie plezier te maken. Zo wordt er op de eerste dubbele pagina bijvoorbeeld gevraagd om het boek heen en weer te bewegen om golven te maken. Op de tweede pagina merken we dat dat gelukt is. Kantel het boek naar links en naar rechts om nog grotere golven te maken!
Maar wat gebeurt er dan? Er zit een krokodil in het bad! Kan jij mee roepen dat ze eruit moet? Oeps, er komen nog meer dieren bij. Schudden helpt niet meer. Er blijven dieren bijkomen. Totdat Ellie het zat is en met haar slurf al het water uit het bad zuigt. Als alle dieren weg zijn, kan Ellie weer al het water in bad spuiten. Ze bedankt ons nog om te helpen en stelt voor om nu zelf ook in bad te gaan.
Dit is een leuk boek met toffe prenten. De gladde textuur van het water steekt af tegen de zachte kleuren die op een gewone ondergrond gebruikt zijn om de verschillende dieren te tekenen. De dieren zijn eenvoudig gehouden en tonen niet erg veel expressie. Toch zien we enkele beteuterde gezichten als al het water uit het bad gelopen is. 
Prima boek voor voorlezers die van actie houden!