Er kan er altijd eentje bij

Er kan er altijd eentje bij is een hartverwarmend verhaal met als inclusieve hoofdgedachte: iedereen is welkom! Dit verhaal brengt op een luchtige manier de diversiteit van onze samenleving naar voor: oud en jong, mensen met en zonder beperking, verschillende gezinssamenstellingen en huidskleuren ... De hoofdfiguren van dit boek, Tes en Carmen Klein, wonen met hun kinderen, twee honden, een parkiet en een konijn in een als-was-het-een-poppenhuis-schattig huis op een heuvel. Hoewel ze als gezin het huis goed vullen, nodigen ze mensen uit bij de vleet want er kan er altijd eentje bij ... Of toch niet?

Het verhaal op rijm leest vlot en bevat af en toe dialoog, wat het tot leven brengt bij het voorlezen. De tekeningen zijn aantrekkelijk voor jong en oud. De veelheid aan kleuren en details zorgen ervoor dat je tijdens en na het lezen nog kan zoeken wat je net gelezen of gehoord hebt tijdens het verhaal. Er is gekozen voor heel speelse tekeningen die goed passen bij de cadans van het verhaal. Een erg mooie synergie dus tussen schrijfster Maria van Donkelaar en illustratrice Roozeboos. 

De warme boodschap, de speelse en gedetailleerde tekeningen en het vrolijk geschreven verhaal maken van dit boek een must have voor de kleuterklas of je thuisbibliotheek. Het brengt kleur aan de boekenkast en maakt van diversiteit in kinderboeken de evidentie die ze altijd mag zijn.