Is er leven op je neus?

In Is er leven op je neus? tekent Christian Borstlap zich een weg in de microscopische wereld. Want ja, er is héél wat leven op je neus: microben. En die zitten overal, zo blijkt! Op vrolijke, heldere manier leer je alles over die mini-wereld. Zonder microben zou ons leven er heel anders uitzien ...

De cover ziet er met z'n blauw-met-huidskleurige prent een beetje onaantrekkelijk uit, maar de titel werkt prikkelend. Jonge kinderen zijn meestal nogal geïntrigeerd door hun neus! Eens je het boek openslaat, vind je vele leuke weetjes die niet alleen kort, maar ook helder omschreven zijn. De prenten zijn kleurig en vrolijk. Ben je toch niet helemaal overtuigd van wat zo kort omschreven staat, of wil je een beetje meer informatie? Per pagina staat er achterin het boek een iets omvangrijkere omschrijving van wat er besproken wordt. Dat kan handig zijn wanneer de kleine luisteraars doorvragen op het onderwerp.

De prenten zijn om je vingers bij af te likken (lees dat maar niet te letterlijk: ook je handen zitten vol (goeie én slechte) microben), en zijn in simpliciteit en naïviteit uiterst geschikt om te boeien – en toch geen te angstwekkend beeld te scheppen van de microscopische wereld. De speelsheid ervan is origineel en modern. Een echte aanrader voor de liefhebbers van het non-fictie genre!