Er was eens een wens

“Midden in het Dromenbos rijst er een bijzondere boom uit het mos. (…) Hier woont het magische wensenkind dat voor iedere wens een vervulling vindt.” 
Zo begint het verhaal over een jongen die ’s nachts wensen en dromen in vervulling laat gaan. Hij maakt magische brouwsels en doet zijn tovenarij in een pot, die hij al roeiend door de lucht bij de juiste persoon brengt. Zo maakt hij een heleboel anderen gelukkig. Maar Wensenkind zijn is een eenzame job, en daarom probeert hij ook een van zijn eigen wensen te laten uitkomen: een huisdier om mee te spelen, een vriendje om mee samen te zijn, kunnen zweven en vliegen. Helaas blijft elke poging zonder succes. Wat doet hij toch mis?

De illustraties brengen je in een zweverige stemming dankzij het kleurenpallet en de overdaad aan sterretjes en kronkeltjes in de tekeningen. Daardoor ogen de pagina’s best druk. De tekst staat op rijm en er zit herhaling in het verhaal. Zo komen de wensen steeds uit met een POP! en een SSSHH!, kleuters vinden zulke herhalingen prettig. Het verhaal zelf is eenvoudig maar lief. Het kan aanzetten tot dromen, maar ook tot nadenken over het vervullen van (je eigen) wensen. Een leuk prentenboek.