Fien en Milo. Aan zee

Fien en Milo zijn een dagje aan zee. Ze hebben hun badpak of zwembroek aan en hun zonnepetje op het hoofd. Het zonnetje schijnt hard; dus moeten ze zich goed insmeren tegen zonnebrand. Even later gaan ze zwemmen, maar niet zonder hun kleurrijke zwembandjes. Daarna drogen ze zich af en gaan nog wat met hun emmertje en schepje in het zand spelen. Het is een heerlijke dag.
Vierkant hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken. Dit boekje is een verkorte uitgave van het prentenboek ‘Naar zee met Fien en Milo’. Elke pagina heeft een andere achtergrondkleur. De pagina’s zijn per twee te bekijken: op de ene pagina staat tekst en laten Fien en Milo zien wat er in de tekst beschreven staat. Op de tegenoverliggende pagina worden de besproken elementen apart voorgesteld: de fles zonnecrème, de zwembandjes, enz. De tekst is erg eenvoudig en bestaat uit maximum drie kernachtige zinnen.
Het boekje oogt aantrekkelijk en is stevig uitgegeven. Qua inhoud schiet het wat tekort. Het verhaal gaat nergens naar toe en blijft bij opsommingen van dingen en activiteiten. Het mist wat actie en originaliteit.