Fijn in je vel

Dit is een leuk informatief AVI boek over ‘mijn lijf’. Het is ook een soort meegroeiboekje vermits het start bij AVI Start en eindigt met AVI E3. Zo kan je het boek in het begin van een jaar waarin een kind leert lezen, het eerste stukje zelf laten lezen. De rest kan voorgelezen worden, maar later op het jaar kan het kind dit zelf lezen. Dat motiveert een kind zeker en kan mooie ‘samenleesmomentjes’ creëren met de juf, mama of papa, zus, …

De inhoud geeft je tips en weetjes over je lijf. Wat is er goed voor je lijf, hoe blijf je fit? Maar ook: wat is de weg die je eten aflegt en hoe poets je het beste je tanden? Dit is geen dik boek en toch kom je veel over je lijf te weten. Ook het psychische aspect komt aan bod. Het verwoorden van je gevoelens en tips om je tot rust te brengen komen netjes aan bod.

Het Nederlands karakter komt wel af en toe naar boven, maar vond ik zeker niet storend. De informatie wordt de ene keer ondersteund met tekeningen, de andere keer met foto’s. Een leuke afwisseling. Humor wordt ook niet geweerd: tussendoor worden er mopjes verteld en grappige tekeningen zorgen voor een glimlach bij jong en oud.