Finn en de zon

'Finn en de zon' verscheen samen met 'Finn en de maan' en is één van de eerste boeken bij Clavis van schrijfster en muziekdocente Lin de Laat.
Als Finn buiten in de zandbak speelt, ziet hij de zon en maakt hij er een praatje mee. Wanneer Finn het warm krijgt en zijn trui wil uittrekken, houdt de zon hem tegen. Er is namelijk regen op komst ...
In dit boekje leren peuters hoe de zon en de regen ervoor zorgen dat de natuur groeit en bloeit. De bloemetjes in het verhaal maken namelijk (hoe ongeloofwaardig het ook is) plots een groeispurt door als de regen en de zon er langs zijn geweest.
Elisa Squillace illustreerde beide boekjes over Finn. Ze werkte met pastel en gebruikte duidelijke zwarte contouren om de figuren vorm te geven. De prenten zijn zeker geschikt voor deze leeftijdsgroep en ook de afgeronde hoeken en stevige pagina's zorgen ervoor dat peuters er naar hartelust in kunnen bladeren. Het boekje mikt op peuters vanaf 2,5 jaar, maar de pagina's bevatten heel wat tekst. Dit neemt helaas ook een deel van de charme van de illustraties weg.
Dit boekje is geen literair kunstwerkje, maar informeert en amuseert ongetwijfeld menig peuterklasje. Achteraan als extraatje ook een liedje om samen met je peuter(s) te zingen.