Fromage

Het geluidhuis en RSC Anderlecht lanceerden samen het verhaal Fromage. Hierin speelt Hamza, een timide muis, de hoofdrol. Hamza woont samen met zijn moeder Jacky boven hun kaaswinkeltje in de grootstad. Hij is gek van voetbal maar zijn moeder vindt dat balspel vooral tijdverlies. Maar dan duikt Zora, een stoer luipaard, als bij toeval, op in zijn leven. Zora is sterspeelster bij ‘Paars-Wit’ en dankzij haar slaagt Hamza erin om zijn grote droom waar te maken.

Zoals we dat gewend zijn van eerder verschenen luisterverhalen bij Het Geluidshuis bevat ook dit deel een doordachte combinatie van muziek, dialoog en beschrijving. De getalenteerde stemmen van topacteurs brengen ook nu het verhaal met de nodige dosis humor tot leven.

Zijn meesterschap als acteur hoeft Bart Cannaerts niet meer te bewijzen. Maar in dit verhaal toont hij aan dat hij zich perfect kan inleven in de leefwereld van eigentijdse jongeren in een grootstad. De pittige dialogen zijn niet alleen herkenbaar, ze snijden ook reële thema’s aan waarmee opgroeiende tieners in een grootstad te maken krijgen. De combinatie van dieren die de personages vertolken en humor die de situaties lekker uitvergroot, zorgt voor een afstand. Waardoor het verhaal van Hamza in de eerste plaats amusant is om te beluisteren.

Het verhaal bevat een groot aantal verwijzingen naar RSC Anderlecht en namen uit de voetbalwereld zoals Vincent Kompany en Jan Mulder spreken een aantal zinnen in. Dat zorgt ervoor dat ook wie eerder naar een bal dan naar een boek grijpt zich ook aangesproken voelt tot 60 minuten luisterplezier.

Dit verhaal is via een app te beluisteren, zowel in het Frans als in het Nederlands, en bij het boek hoort een zoekplaat.