Ga je mij kietelen?

Een kijkboek voor baby's vanaf 1 jaar en peuters tot 3 jaar. Op elke kartonnen flap is telkens een dier uitgebeeld in een prachtig kleuren pallet, waarbij telkens overwegend één warme kleur in meerdere schakeringen overheerst. De openingszin is telkens dezelfde repetitieve vraag: Ga je mij kietelen? We zien een poes en achter de flap is duidelijk te zien dat de poes geniet van je gekietel. De eekhoorn gaat ervan door, de neushoorn antwoordt dat hij het niet voelt, de leeuw brult dreigend, de vis geniet volop van het gespetter. Een heleboel dieren reageren op hun typische manier en het eindigt met een grappig muisje dat voorstelt om het kind te kietelen.

Een geestig scenario waarbij de volwassene interactief het kind kietelt zoals de prenten het aangeven. De spanning wordt geleidelijk opgebouwd, het kind voelt dat er iets op til is en geniet volop wanneer het zelf onverwacht gekieteld wordt. Kinderen zullen erg veel plezier beleven aan het herkenbare en voorspelbare. 

Dit kartonboek is interactief. Het grote formaat met een opwaartse flap is moeilijk hanteerbaar voor baby's en peuters. Ondanks de stevige kartonnen bladen is het niet erg duurzaam. Jonge kinderen geraken in verwarring hoe ze de kijkplaten moeten omslaan.
Eén gouden tip! Bekijk het samen en geniet volop van de prachtige illustraties. De reacties van de dieren zijn telkens anders en expressief uitgebeeld.