Gevangen op de magische zolder

Luca logeert bij z'n oma. Ze is kleermaakster, maar wel met een speciale gave. Ze maakt geen gewone, maar magische kledij. Ze naait herinneringen in de kledingstukken. Elk kledingstuk dat wordt genaaid, krijgt een speciale weverspreuk mee. Een liefdesspreuk voor een trouwjurk, een warmtespreuk voor een pyjama, een beschermingsspreuk voor een reispas. De kledij lijkt betoverd door de magische steken. Luca heeft het naar z'n zin bij z'n oma en hun huishoudhulp Lottie. Luca helpt z'n oma regelmatig. Maar hij moet nog veel leren. Spreukstenen kunnen immers verkeerd uitpakken. Klanten komen van heel ver om bij hen een bestelling te doen. Maar daar komt verandering in wanneer oom Bertie bij hen komt wonen samen met tante Lucie en z'n nichtje Connie omdat zijn bedrijf failliet is. Het lijkt dat klanten nu ook uit de winkel van oma en Luca wegblijven. Oom Bertie wil immers bij oma en Luca veel veranderen: nieuwe werktijden, meer orde in de werkkamer, niet eten of drinken in de winkel ... Luca blijft niet bij de pakken zitten. Elk reddingsmiddel wordt echter door oom Bertie vernietigd. Luca is radeloos. Gelukkig wordt hij vriendjes met Connie en samen proberen ze het bedrijf te redden. Want ondertussen is de concurrentie van betaalbare kwaliteitskledij aan het toenemen. Wanneer dingen fout lopen, wordt Luca beschuldigd en verbannen naar de zolder. Daar kan hij rustig z'n gang gaan en oefenen om spreuken te naaien in de kledij. 

De cover van dit boek laat je al onmiddellijk vermoeden dat je in een magische wereld terechtkomt. Heel snel zit je middenin het verhaal. Het is enorm vlot geschreven en goed te volgen dankzij het beperkt aantal personages. De humor die gebruikt wordt, is op het niveau van de jonge lezers en een knipoog naar de iets oudere lezer (snit in plaats van shit; het strand van Zeeburg; DuManiers wat je deftig uitspreekt als duu-marn-jees).

Het verhaal blijft boeien tot de laatste bladzijde. Tot het einde zijn er onverwachte wendingen. Maar alles klopt en wordt heel duidelijk beschreven. Het is origineel bedacht en verveelt geen seconde. De hoofdstukken volgen elkaar in razendsnel tempo op. Wanneer je van dit genre houdt, zal ook dit boek je bekoren.