Gijs de gewone gekko

Gijs is een gekko en hij is zo trots op zijn camouflagetechnieken, dat hij zichzelf wel héél bijzonder vindt. Daardoor vergeet hij dat het hele regenwoud vol zit met gecamoufleerde dieren. Oeps, is hij dan toch niet zo bijzonder? Wie gaat er van hem houden als hij maar 'gewoon' is? Dan komt hij Gina tegen, nog zo een gewone gekko. Maar voor Gijs is ze schitterend ...

Kinderen vinden het fijn om op zoek te gaan naar de gecamoufleerde dieren en houden wel van de humor van blaaskaak Gijs. Die vindt zichzelf de koning van de jungle. Het boek eindigt met een pagina vol weetjes over roofdieren, camouflage en een tekening met voorbeelden.  

De tekeningen van Carmen Saldana zijn mooi uitgewerkt in waterverf en erg schattig. Zelfs de wandelende tak kan zijn emoties tonen: als hij genoeg heeft van de fratsen van Gijs zie je hem letterlijk brullen. Carmen is een freelance illustratrice die erg van dieren, vogels, insecten, blaadjes en de natuur houdt. Dat is haar voornaamste bron van inspiratie en dat merk je snel in dit boek.