Goddelijk. Vervloekt

Helen woont met haar vader op het eiland Nantucket, haar moeder heeft haar verlaten toen ze nog een baby was. Het leven gaat zijn gewone gangetje tot de familie Delos er komt wonen. De vijf jongeren uit de Delos-familie zijn allen uitzonderlijk, haast goddelijk mooi. De ontmoeting met één van hen, Lucas, lokt bij Helen hevige emoties uit. Geleidelijk ontdekt ze dat ieder van hen bijzondere gaven heeft en ze ervaart een sterke verwantschap. Lucas doet haar inzien dat zij 'telgen' zijn en afstammen van de goden uit de Griekse mythologie en dat Helen ook tot hun soort hoort.
Samen met Lukas en de andere jongeren leert ze haar gaven kennen en trainen. Die training is nodig want deze familietak wordt bedreigd. Een andere telgenfamilie wil de macht veroveren over alle afstammelingen van de goden en heeft het vooral op Helen gemunt. Er dreigt voortdurend gevaar, ook haar moeder verschijnt onverwacht. Het is voor Helen een heel verwarrend en gevaarlijk avontuur. Ze heeft ook nog geen zicht op de rol van haar moeder en wat er vroeger in de Griekse mythologie gebeurd is.
Het gevaar is zo groot dat ze moeten onderduiken. Midden in deze climax stopt het verhaal abrupt. Op de laatste pagina verneem je wanneer het tweede deel zal verschijnen.
In deze sage rust er een oude Griekse vloek op de telgenfamilies en het hele verhaal door worden ingewikkelde mythologische elementen eraan toegevoegd. Als lezer moet je je goed focussen.
Dit lijvige boek is goed geschreven, spannend en het blijft boeien, de nieuwe elementen wekken telkens je nieuwsgierigheid op. Je ervaart een ongebreidelde fantasie in deze complexe mythologie. De intieme spanning en confronterende liefde tussen Ellen en Lukas is gevoelig gebracht.
Een verhaal kan een vervolg hebben, maar wanneer je een boek koopt mag je toch verwachten dat het avontuur na de climax een soort ontknoping kent en niet abrupt middenin het verhaal eindigt. Dit is het enige minpuntje.