Gonnie

Sinds 2002 heeft Gonnie al talloze kinderhartjes veroverd. Dit eerste boekje wordt nu voor de twintigste keer uitgegeven. Deze keer met een pluche gansje bij. Maar het verhaal blijft hetzelfde en ook de tekeningen zijn nog steeds eenvoudig maar met veel emotie. Het is geniaal in al z’n simpliciteit.
Voor hen die het nog niet kennen even een korte schets. Gonnie is een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Ze draagt ze altijd, zelfs in bed. Op een dag zijn haar laarsjes weg en is Gonnie heel verdrietig. Wie heeft nu haar laarsjes ingepikt? Ze zoekt en ze zoekt en ... vindt ze aan de voeten van Gijsje. "Mooie laarsjes heb jij", zegt Gijsje. En Gonnie kan er om lachen. Nu stappen ze samen rond, ieder met één allerallerliefst rood lievelingslaarsje.
Deze editie is even stevig als alle vorige. De dikke kartonnen blaadjes zijn bestand tegen nieuwsgierige kinderhandjes. Bij in de cadeaudoos zit een pluche Gonnie, een geel gansje met rode laarsjes. Jammer genoeg kan het knuffeltje enkel oppervlakkig gewassen worden en is het ook niet helemaal perfect afgewerkt, met één zwart en één half-zwart oogje. Maar hoe dan ook, Gonnie zal iedereen blijven vertederen.