Gonnie en haar vriendjes spelen op de boerderij

Dit is een leporello van glanzend karton met de gekende vierkante pagina's en afgeronde hoekjes die ook andere 'Gonnie'-boekjes typeren. De achterkant van deze leporello is een langgerekte afbeelding van dieren en hun hok op de boerderij. Kortom, het zou de omgeving van Gonnie kunnen zijn.
In het boekje zelf speelt Gonnie met al haar vriendjes op de boerderij. Aan elk vriendje wordt een pagina gewijd. Telkens zijn er twee plaatjes die elk vergezeld zijn van een zinnetje zodat we weten welk spelletje Gonnie graag speelt met welk vriendje.
Met de figuurtjes die bij het boek zitten, kunnen we het verhaal naspelen. Dat is leuk. Zeker omdat de figuurtjes zelfstandig rechtop kunnen staan. Alle vriendjes hebben een voetstuk waardoor het net lijkt of ze in het gras staan. Het huisje en de hooiberg zijn ook in 3D. Deze figuurtjes komen ook in andere boekjes terug maar uiteraard hebben we alleen van dit boekje het volledige decor. Is het een uitdaging om ook de elementen uit andere Gonnie verhalen te knutselen, lieve mama’s en papa’s?