GRRRRR!

Grizzlybeer Freddie doet ook dit jaar mee met de Beer-van-het-jaar-wedstrijd. Hij heeft die al elke keer gewonnen. Dat komt vast omdat hij zo’n geweldige GROM heeft. Daar traint Freddie het hele jaar voor. Maar dit jaar wordt anders. Dit jaar is er concurrentie van beer Boris, een nieuwe beer in het bos. Hij gromt ook prachtig krachtig. Helemaal erg wordt het voor Freddie als hij de dag van de wedstrijd wakker wordt zonder GROM. Wat nu gedaan?

Een zeer mooi en vertederend verhaaltje over eerlijk zijn en vriendschap. Talenten kan je soms meten in een wedstrijd, maar er zijn ook talenten die meer verborgen zitten zoals ‘zorgzaam zijn’, ‘eerlijk zijn’, behulpzaam zijn’ ... Dit verhaal leert kinderen dat de sterkste zijn of de grootste of ... niet alles is. Belangrijker is dat je vrienden hebt waarop je kan rekenen en die elkaar waarderen om wie ze zijn en niet om wat ze zijn. 
De illustraties vind ik heel leuk. Het begint al aan de binnenzijde van de kaft waar beer Freddie al zijn verschillende grommen heeft opgehangen en waar hij op het einde van het verhaal het lege tekstballonnetje vult met zijn laatste brul. Ik vind de tekeningen kleurrijk, vrolijk, warm en afwisselend. Soms krijg je een close-up, dan weer een breder beeld, soms een kleinere illustratie en dan weer één die twee bladzijden in beslag neemt. De tekst op rijm wordt netjes in of tussen de tekeningen geplaatst. Het lettertype verandert niet doorheen het boek, de kleur soms wel alsook de richting waarin de tekst geplaatst is (soms schuin). Het is een feelgoodboek met een happy end. Ik heb er alvast van genoten!