Happy m@il

Wat kan er allemaal gebeuren wanneer je in je mailbox een bericht ontvangt dat eigenlijk voor iemand anders bestemd is? Dit overkomt de zestienjarige Ellie en ze besluit om anoniem te antwoorden op die mail. Voor ze het goed en wel beseft, volgt na die eerste berichtjes een intensief mailverkeer tussen haar en een zeventienjarige jongen. Ellie weet totaal niet wie hij is, maar ze vindt hem wel grappig, zeker wanneer blijkt dat hij een varken als huisdier heeft. Elke dag kijkt ze meer uit naar zijn berichtjes. Wat Ellie zeker niet verwacht, is dat haar correspondentievriend hét filmidool van het moment is. Hij is intussen zo nieuwsgierig geworden naar Ellie dat hij de opnames voor zijn nieuwste film laat verplaatsen naar het dorp waar Ellie woont. Het is echter niet evident voor hem om met haar in contact te komen omdat Ellie niets moet hebben van al het gedoe rond die filmploeg. Ze ergert zich zelfs aan alle jonge meisjes die gek zijn op de jonge filmster. Maar natuurlijk ontdekt ze op een bepaald moment toch wie hij echt is. Blijft hun vriendschap overeind?
Beide personages vertellen het verhaal vanuit hun eigen perspectief waardoor je als lezer op de voet kan volgen hoe er steeds meer misverstanden ontstaan. Dit zorgt vaak voor grappige en humoristische situaties. Je krijgt het gevoel dat zowel Ellie als Graham met heel veel verborgen kantjes zitten en dat ze daar maar bij elkaar mee terecht kunnen dankzij hun anonimiteit. Eens ze elkaar in levende lijve ontmoeten, is het veel moeilijker om open en eerlijk tegen elkaar te zijn. Maar ondanks het feit dat ze zo'n verschillend leven hebben en allebei sterk beïnvloed worden door anderen, groeien ze wel steeds meer naar elkaar toe.
Het boek leest heel vlot maar de gebeurtenissen zijn vaak ook zeer voorspelbaar. De mailtjes die ze naar elkaar sturen zorgen voor een leuke afwisseling in het verhaal. Romantische pubermeisjes zullen met volle teugen genieten van dit feelgoodverhaal.