Heer Ridder Louis en de vreselijke vrouwe

Met Heer Ridder Louis en de vreselijke vrouwe maakten de broers McLeod een eerste deel over de dappere ridder Louis. Een knotsgek boek waar Louis in opdracht van de koning een monsterlijke reuzenvrouw moet verslaan die vuurballen spuwt en dorpen onder de voet loopt. Wanneer dat hem lukt, komt hij voor het volgende deel van zijn avontuur te staan. Want de vrouwe werd gemaakt door iemand. Wie dat was moet Louis snel onderzoeken. Geholpen en gehinderd door tovinders (een mengeling van een tovenaar en uitvinder), zijn trouwe paard Rammelros en een zwijn, meneer Catalogus, gaat hij op pad.

Het boek is opgedeeld in verschillende korte hoofdstukken. Er is afwisseling tussen heel korte hoofdstukken met veel afbeeldingen en weinig of geen tekst, en meer verhalende hoofdstukken waar de tekst de overhand heeft op de tekeningen. Het lettertype is vrij groot en het verhaal leest enorm vlot. Met veel humor in zowel tekst als illustraties volgen de hilarische avonturen elkaar in een snel tempo op. Op die manier is het 300 pagina’s tellende boek, toch een snelle page turner, ook voor lezers die net iets minder vlot of graag lezen.

Deel twee over Heer Ridder Louis staat alvast klaar en verschijnt (in het Engels) in februari 2022. Daar heeft hij het aan de stok met de tweekoppige draak Borax. Myles – auteur – en Greg – illustrator hebben eerder al samengewerkt en maakten series voor onder andere Disney en BBC. Dat ze vlot samenwerken en tekst en illustraties goed op elkaar kunnen afstemmen, wordt al snel duidelijk. Benieuwd welke doldwaze avonturen Heer Ridder Louis nog te wachten staan.