Helden en schurken

Het verhaal van 10 verbluffende kornuiten en schavuiten

Guy Didelez verzamelde in dit boek tien weetjes over bekende en minder gekende figuren. Van de grote held pater Damiaan tot de man die er bijna in slaagde Hitler te vermoorden. Bewonderenswaardige figuren of minder gelukkige schurken die door hun doorzettingsvermogen en ook wel eens wat toevalligheden of een portie (on)geluk invloed hebben gehad op mensenlevens. Elk verhaal wordt ingeleid met een kleine samenvatting van het personage. Dat leest fijn en je wordt getriggerd om verder te gaan lezen. 

Weetjes zijn leuk. En ik was heel gemotiveerd beginnen lezen. Maar zelden heb ik me zo door verhalen moeten slepen. De schrijfstijl is zeer droog, weinig animerend en ik heb me door het boek moeten worstelen. En jammer genoeg heb ik zodoende van de, toch interessante weetjes, weinig onthouden.

Gelukkig trekt de cover wel aan zodat het boek vast wel eens door jonge lezers zal worden vastgenomen. Benieuwd of die dan er wel door geraken! Eerder schreef de auteur een gelijkaardig boek over oplichters en afpersers.