Hennie de Heks' (rare) ware heksenzaken

3 verhalen gebundeld

In deze dikke bundel zijn drie verhalen gebundeld. In het eerste 'Hennie de Heks en de robot' nemen Hennie en haar Kat Helmer deel aan de knutselnamiddag in de bibliotheek. Hennie wil een beer knutselen maar die gaat hoe langer hoe meer op een robot lijken. Hennie neemt haar robot mee naar huis. Ze wil hem omtoveren tot een echte robot. Maar de robot lijkt van het rebelse soort en - wat erger is - hij grist de toverstok van Hennie weg en loopt ermee naar buiten. Daar betovert hij alle dieren en dingen in een robot. Zelfs Hennies huis moet eraan geloven en ook Hennie wordt Hennie de robot. Alleen Helmer is de robot te vlug af. Hij krijgt de toverstok te pakken en geeft hem aan Hennie de robot. Dan wordt alles weer zoals het was met dank aan Helmer.
In 'Hennie de Heks en de toverwedstrijd' wil Hennie deelnemen aan een Hocus Pocus Toverwedstrijd. En omdat ze er fijn uitgedost naartoe wil, wast ze haar feestjurk nog even uit. Haar toverstok belandt per ongeluk ook in de wasmachine. Helemaal verwrongen komt hij eruit. Als hij nu nog maar werkt ... Hennie probeert een heel eenvoudige truc: een appel veranderen in een sinaasappel. Het wordt een appelboom. En zo gaat het verder ... Gelukkig krijgt Helmer weer een 'kattenissig idee'. Hij gaat op zoek naar een nieuwe toverstok. Net op tijd komt ze op de wedstrijd aan. Maar of de toverstok echt werkt ...?
In 'Hennie de heks en het babydraakje' komt er op een nacht plots een verdwaald babydraakje door de schoorsteen vallen. Al is het draakje klein, vuur spuwen kan hij al een beetje. En Helmer kan het absoluut niet vinden met dat schepsel. Hennie staat voor een moeilijke dubbele taak: zorgen dat haar huis niet in de fik komt te staan en de mama van het draakje vinden. Omdat het draakje haar geen rust gunt, gaat ze samen met hem 's nachts op het dak zitten. Daar bij het licht van de maan vindt mama draak haar spruit terug. Eindelijk kunnen Hennie en Helmer rustig slapen.
Deze verhalen zijn op zich al heel leuk. Toch maken de uitbundige tekeningen ze echt af. De illustraties doen stripachtig aan omdat er in verschillende kaders getekend wordt. Een leuk cadeauboek voor wie van grappige verhalen en mooie illustraties houdt.