Herman op vakantie

Twee vrienden, beer Herman en wasbeertje Henry, willen samen op vakantie gaan. Tot hun grote spijt kunnen ze een luxe-vakantie niet betalen. Daarom besluit Herman om Henry te verrassen met een kampeervakantie. Herman vindt kamperen leuk en hij verwacht dat Henry dat ook leuk zal vinden. Helaas, Henry heeft heel veel pech tijdens de vakantie. Zo belandt hij bijvoorbeeld in het water wanneer zijn tent ’s nachts weg waait. En hij houdt wel van comfort; kijk maar eens onder de flap wat hij in zijn rugzak meesjouwt.
Hoe ze zich voelen, lees je alvast in de eerste prentbriefkaart die ze naar huis sturen. De boodschap van Herman klinkt heel enthousiast, terwijl Henry dat veel minder is. Na een paar dagen merkt Herman ook op dat zijn vriend het niet naar zijn zin heeft. Hij schrijft prentbriefkaarten naar zijn vrienden en familie thuis met de vraag hem allerlei materiaal te bezorgen. ’s Nachts gaat Herman aan het werk en tovert zo een fantastische houten villa tevoorschijn voor Henry. Zo kunnen ze hun vakantie verder zetten en zijn ze allebei tevreden. Maar Herman blijft in de tent slapen, het is tenslotte een kampeervakantie!
Dit ludieke verhaal maakt duidelijk dat iets niet perfect hoeft te zijn om tof te zijn en dat je als vrienden erg verschillend mag zijn. De zachtgekleurde illustraties bevatten veel leuke extraatjes, die spannend zijn om zelf te ontdekken. De toegevoegde prentbriefkaarten zijn allemaal van de - blijkbaar enige - bezienswaardigheid in de omgeving: de wensput, in de jaren zestig, in de sneeuw, in de Victoriaanse tijd,... Een staaltje van de Engelse humor die regeert in dit prentenboek.