Het Dieren Recordboek

Het bekendste recordboek is wellicht het Guinness World Records Book. De Noorse zussen Katharina en Linnea Vestre hebben samen het mooiste en boeiendste dieren recordboek gemaakt. In 28 verrassende thema’s worden er dierenrecords weergegeven. Enkele voorbeelden van de onderwerpen die onderzocht zijn op een rijtje: wie zweet het hardst, wie produceert de meeste decibels, laten alle dieren scheten en welk dier kan het oudst worden? Katharina heeft als wetenschapper de informatie verzameld en haar zus Linnea heeft dat wondermooi in beeld omgezet.

In duidelijke taal en met prachtige illustraties kom je bijzonder veel dingen te weten over uiteenlopende onderwerpen en diersoorten. Het is zo’n boek waar je niet op uitgekeken raakt en waar je steeds opnieuw een detail, een weetje … in terugvindt dat je schijnbaar niet eerder had ontdekt.

Achterin staan – zoals het hoort – de bronnen netjes per thema vermeld. Een dierenlijst is er eveneens aan toegevoegd. Je vindt in die alfabetische lijst niet enkel de populaire naam maar ook de Latijnse (wetenschappelijke) naam terug. Dat is handig als je het dier wil opzoeken op internet want die wetenschappelijke naam wordt door alle wetenschappers over de hele wereld gebruikt. Zo weten ze dat ze het over precies hetzelfde dier hebben en jij nu dus ook. Wil je dus te weten komen hoever je moet reizen om beermarterurine te kunnen ruiken, kan je dat zonder probleem doen.

Simon van der Geest heeft de vertaling van dit boek voor zijn rekening genomen. De klare taal hebben we aan hem te danken. Zonder te vervelen weet hij alle info correct en luchtig over te brengen.

Een boek om van te genieten en van na te genieten. Voor elke natuurliefhebber vanaf zeven jaar.