Het Drakenmeisje. De erfenis van Thuban

Na een gevecht van de laatste draak draagt die draak zijn ziel over op de mens. Nu is Sofia de erfgenaam, maar zelf weet ze hier absoluut niets van. Haar hele jeugd brengt ze door in een weeshuis waar ze zeer ongelukkig is. Als er plots een professor opduikt die haar wil adopteren is ze dolgelukkig. Hij neemt haar mee naar zijn afgelegen huis en is tot Sofia's grote verassing zeer bezorgd om haar veiligheid. Ze krijgt privéles van hem, maar toch voelt Sofia aan dat er iets niet klopt. Als de professor haar uiteindelijk de waarheid vertelt over haar voorouders is ze helemaal ondersteboven.
Sofia is een verlegen meisje dat plots met een ongelooflijk verleden wordt geconfronteerd. Ze kan maar niet geloven wat voor druk er nu op haar schouders rust. Haar innerlijke strijd is een belangrijk gegeven in het verhaal. Het toont aan dat niks vanzelf gaat en dat helden niet altijd moedig zijn en vrienden zeer belangrijk.
Een stevig actieverhaal dat vlot leest. En verhaal waarin de band tussen mensen en draken centraal staat, dat moet wel tot de verbeelding spreken. De held in het verhaal is hier een meisje, waardoor dit boek ook heel wat meisjes zal aanspreken. Het loont zeker de moeite om eens onder de omslag te kijken: daar zit op de harde kaft een wondermooie tekening.