Het grote Hekselien voorleesboek

Dit voorleesboek bevat drie verhalen die helemaal kunnen beluisterd worden op de bijhorende cd.
'Hekselien en elfje Fien': Hekselien woont samen met Moes en Bonkie, de draak, aan de rand van het bos. Bonkie is ziek, hij heeft drakensnot. Hekselien en Moes gaan hem goed verzorgen. Bonkie heeft echter al zijn kleur verloren en Hekselien besluit een toversoepje te maken, want Bonkie hoest en proest alles overhoop. Hekselien laat allerlei spullen verdwijnen in de grote soepketel maar valt bij het proeven er zelf in. Ze komt er helemaal blauw en doodziek uit gekropen. Hoe moet dit nu verder?
'Hekselien en het trollenkind': Tijdens het paddestoelen zoeken in het bos zien Bonkie, Hekselien en Moes een vreemde plant staan. Bonkie trekt eraan maar het is geen plant, wel de staart van een trollenkind. Het trollenkind was weggelopen, raakte verdwaald en kroop onder een hoop bladeren. Hij heet Knolle en wil doodgraag eens een bad nemen. Hekselien neemt het kind mee en laat hem een lekker bubbelbad nemen. Knolle voelt zich in zijn nopjes bij Hekselien maar wil wel terug naar het trollendorp. Bonkie zet hen allen tussen zijn vleugels en brengt hen samen naar het trollendorp. De reuzentrollen zien er vies, smerig en brutaal uit en zijn helemaal niet blij dat ze Knolle hebben teruggebracht.
'Hekselien en de babydraakjes': Alle heksen worden door de uil uit hun slaap gewekt. Ze moeten hun verbandkoffer meenemen want midden in het bos is er brand en er zullen wel gewonden zijn. Ter plaatse aangekomen zien ze dat het een draak is die vuur spuwt en onder haar vleugel schuilen vijf babydraakjes. Soeza kan nu niet voor haar baby's zorgen. Zij heeft veel pijn en Hekselien besluit hen allen naar het heksendorp te vervoeren.
Een verhalenboek met prachtige illustraties en fantasierijke verhalen die jonge kinderen zeker zullen aanspreken. De illustraties nemen een prominente plaats in op elke pagina van het boek. Ze zijn grappig en gedetailleerd en roepen een heel eigen droomwereld op. Met de cd erbij werd het wel een prijzig boek van 24,95 euro.