Het hele jaar groenten

In deze stevige, hardkartonnen uitgave worden zestien groenten op elkaar aansluitende bladzijden voorgesteld. De linker bladzijde geeft een enigszins gestileerd beeld van de groente zoals je deze in haar werkelijke omgeving zou kunnen zien. Op de aanleunende bladzijde nodigt een flapje uit om de binnenkant van een geoogst exemplaar te bekijken. Zo zijn er dan onder andere de erwtjes in de peul, de zaadjes van de pompoen, de korrels van de maïs, de verschillende laagjes in de rode kool, het spruitje, de artisjok, de venkel en het vruchtvlees van de aardappel, wortel en radijs te zien. Deze laatste kreeg een groene schil en roze vruchtvlees, deze keuze wijkt af van de gekende radijs met rode schil en wit vruchtvlees. Elke afbeelding wordt aangevuld met een kort weetje. Deze informatie lijkt willekeurig gekozen. Dat je knoflook kan oogsten als de bladeren dor worden en dat de knol meerdere tenen heeft, lijkt vrij herkenbaar. Maar dat de paprika- en aardappelplant dezelfde vijand hebben, namelijk de coloradokever, is minder evident voor de doelgroep, tweejarige peuters voor wie dit boekje ontworpen werd. Dat geldt ook voor het overzicht op de laatste bladzijden waarop seizoenen aan de groenten worden gekoppeld. Het vraagt enig zoekwerk om te begrijpen of het hier over het moment van bloeien of oogsten gaat. Met enige begeleiding van wie wat meer ervaring heeft, is dit een geschikt boek om groenten op abstracte wijze dichter bij een jong publiek te brengen.