Het kleine meisje Karel

Een bundeling van dertig verhaaltjes uit het leven gegrepen over Karel en haar vriendje Klaas. Karel is een meisje van ongeveer vijf jaar en heeft een ietwat bijzondere naam voor een meisje. Dat belemmert haar zeker niet om haar vrolijke zelf te zijn en honderduit te praten over alles wat haar gedachten kruist. Dat kan gaan over naar boven vallen, kappertje spelen of het vinden van een schat.

Nathalie Depoorter liet zich inspireren door haar eigen dochter en haar speelkameraadjes. Gewoon een poosje kleuters observeren en notities maken kan voor een auteur heel wat bruikbaar materiaal opleveren. De grote herkenbaarheid voor kinderen en volwassenen zorgt ervoor dat je tijdens het lezen een soort van onderonsje krijgt tussen ervaringsdeskundigen. Jong en oud bezorgt het een brede glimlach.

Anne Schneider voorziet het boek van kleurrijke illustraties. Soms zijn ze een pagina groot, maar het kunnen evengoed kleinere prenten zijn die de lay-out wat opleuken. Het lettertype is voldoende groot en duidelijk. Het is fijn dat de titel net iets meer karakter krijgt met een aangepast, speelser lettertype.

Een prima boek voor een kort voorleesmomentje met als doelgroep de oudste kleuters.