Het kleurenmonster gaat naar school

In een eerste prentenboek leerde het Kleurenmonster ons een kleur geven aan gevoelens. In dit tweede prentenboek gaat kleurenmonster voor de eerste keer naar school. Het meisje van in het eerste boek is hier ook weer aanwezig, maar krijgt nog steeds geen naam. Samen gaan ze op ontdekkingstocht over wat er allemaal gebeurt en wat je te zien krijgt in een school.

Er wordt ook hier met collages gewerkt. Het kleurenmonster wordt elke keer anders ingekleurd. Maar dit boek stelt wel teleur. Het kleurenmonster heeft op de meeste pagina’s verschillende kleuren. Misschien begrijpelijk omdat hij zoveel indrukken opdoet en dus veel gevoelens zal hebben. Maar zijn gevoelens worden nauwelijks benoemd en het blijft oppervlakkig. Diepgang ontbreekt in heel het verhaal. De pagina’s worden gevuld met overbodige informatie en prenten.  Op het einde van het boek vraag je je af wat je nu eigenlijk gelezen of bekeken hebt. Het eerste boek was een succes en heel bruikbaar in school of thuis. Het lijkt erop dat dit de reden is dat er een tweede gemaakt is. Spijtig genoeg zie ik weinig meerwaarde in dit exemplaar.

Er zijn ook zes pluche monsters en een kleurboek verkrijgbaar. Een commerciële zet, maar misschien wel bruikbaar bij het eerste boekje. Daar hoef je dit prentenboek niet voor bij te kopen.