Het luisterhout

Ardin is een tienerjongen die bij zijn tante en nonkel inwoont. Hij weet maar weinig over zijn ouders en zijn verleden. Op een dag vindt hij een bijzonder stuk hout. Hij is direct gefascineerd door het object dat wel op een gewei lijkt. Zijn nonkels hebben een timmerwerkplaats en hij begint stiekem het stuk hout te bewerken. Vanaf dan wordt Ardin meegesleept in een aantal mysterieuze gebeurtenissen die hem uiteindelijk meer duidelijkheid over zijn vader en diens verleden brengen. 

Dit is een boek dat je niet zomaar weglegt. Al snel word je meegenomen in het leven van Ardin en leef je enorm met hem mee. Het is heel heel spannend. Met kleine beetjes krijg je puzzelstukjes die pas op het einde helemaal opgelost worden. Er wordt een hele magische wereld gecreëerd waarin jonge lezers zich graag laten meeslepen. Praten met dieren trekt toch ieder kind aan? Of bijvoorbeeld magische briefjes waarvan de tekst plots verdwijnt of verschijnt. 

Er zit ook best veel gelaagdheid in het verhaal. Over de kracht van de natuur, over hoe een onzekere jongen zijn vertrouwen herwint, over pestgedrag ... Het geheel maakt het niet eenvoudig om te lezen, maar de schrijfstijl maakt het wel wat hanteerbaarder. De illustraties zijn sprekend en passend en wakkeren de verbeelding tijdens het lezen nog verder aan.