Het mysterieuze huis op de heuvel

Hedy en Spencer gaan logeren bij hun opa omdat mama en papa op reis gaan. Ze kijken er niet echt naar uit, want ze kennen hun opa niet goed, maar ze weten dat hij streng is. Hij woont in een groot herenhuis gevuld met vreemde voorwerpen, maar ze mogen nergens aankomen. Alleen die waarschuwing zorgt er al voor dat het avontuurlijke duo alles willen onderzoeken.

Wanneer ze aankomen gebeuren er meteen een aantal vreemde dingen. En die lijken allemaal verbonden met de mysterieuze verdwijning van oma Roze. Zij verdween jaren geleden, toen hun mama nog klein was. Geholpen door de huishoudster en magische voorwerpen in het huis, zoals pratende hoofden en een aantal geesten, gaan ze op onderzoek uit. Maar wie wilt hen echt helpen? En wie wil eigenlijk gewoon zichzelf helpen? Het stoere duo zet altijd door en laat zich niet makkelijk afschrikken. De broer-zusrelatie is heerlijk herkenbaar, met veel kibbelmomenten afgewisseld met het niet zonder elkaar kunnen.

Dit auteursduo schreef een erg grappig en spannend boek voor jonge lezers. Het boek wordt nooit te spannend, en de schrijfstijl blijft de hele tijd heel vlot. De auteurs slagen er in om een mooie balans te bewaren. De spannende twists houden het verhaal goed op gang. En alles wordt ook mooi afgerond. Tot er opeens toch nog een kleine opening gemaakt wordt naar een volgend verhaal. En ondertussen werd dit vervolg ook al geschreven. Het verscheen in het Engels in maart 2021 onder de titel “The Magician’s Map: A Hoarder Hill Adventure”. Nog even wachten op de Nederlandse vertaling. Zeker een aanrader voor jongere lezers die houden van een avontuurlijk boek, doorspekt met wat magie.