Het Pleintje. Winterwarmte

Dit boek gaat over Moon, Tijn en Greg. Zij wonen op het Pleintje. Het is wintertijd en daar hoort Sinterklaas en Kerst bij, sneeuw, ijs en gladheid en lekkere warmte binnen. Dan mailen de kinderen naar elkaar. Of ze gaan naar het poppentheater.
Het boek is zeer gevarieerd opgevat, met verhalen, brieven, dagboekfragmenten, zoekprenten, raadsels, doe-opdrachtjes, zelf vertellen en verhalen aanvullen. Maar er is ook het e-mailverkeer tussen de kinderen. Je kunt een toneeltje spelen op basis van tekst met rolverdeling of een recept uitproberen. In het begin worden de drie hoofdfiguren geïntroduceerd naast de andere personages die een rol spelen: juf babs, dichter ron, agent piet precies, kaat krib en poes drop.
De verhalen zijn herkenbaar, met een vleugje humor. Ze sluiten aan bij de leefwereld van jonge lezertjes. De eenvoudige tekst brengt hen van AVI S tot AVI M4. Een aantrekkelijk vormgegeven geheel met kleurrijke, sfeervolle illustraties vol grappige details die voor heel wat kijk- en zoekplezier zorgen. De beelden sluiten nauw aan bij de tekst en vullen aan zodat je het verhaal in de prenten verder leest.