Het Sinterklaasliedjesboek

Woody ontmoet Sinterklaas

Woody, de houten klomp van Lien, is de centrale figuur in dit boek. We volgen hem in de sinterklaastijd. Samen met Lien gaat hij naar de haven om de Sint te verwelkomen, ziet hij de grote stoomboot, danst en zingt hij volop mee en wordt hij ’s avonds voor de haard gezet. Hij wordt gevuld met een tekening en een wortel. De volgende dag zit er snoepgoed in. Woody vindt het maar eng en de volgende keer dat hij voor de haard wordt gezet, verstopt hij zich. Lien is erg teleurgesteld als ze merkt dat haar broertjes en zusjes wel lekkers gekregen hebben en zij niet. Maar Woody zwijgt. De volgende keer blijft hij wel staan, want hij vindt het niet leuk dat Lien zo verdrietig is. Op sinterklaasavond worden er cadeautjes gebracht en deze keer krijgt Lien ook wat. Woody vindt het uiteindelijk toch allemaal wel leuk en kijkt al uit naar volgend jaar.
Na telkens een kort hoofdstukje over Lien en Woody krijg je de tekst van het liedje (op de bijhorende cd) dat bij het verhaal past. De hoofdstukken over Woody en de liedteksten kregen elk hun eigen kleur. Het verhaal zelf is eerder mager. Als lezer is het bijzonder moeilijk om je in te leven in het personage van een houten klomp. Ook qua taalgebruik is het niet echt sterk. Rijm en metrum zijn ver te zoeken.
Op de cd vind je 25 sinterklaasliedjes. De muziek is nogal oubollig en saai. Voor Vlaanderen is dit wat minder toegankelijk omwille van het Nederlandse accent. Gelukkig zijn de teksten wel goed verstaanbaar en kan je ze gemakkelijk meezingen.
Verzorgde uitgave met cd, maar jammer genoeg inhoudelijk nogal zwak.