Het tweede dikke boek van Vos en Haas

Dit tweede dikke boek van Vos en Haas bundelt drie eerder verschenen boeken: 'Koek koek Vos en Haas', 'Dag Vos, dag Haas' en 'Een echt zwijn is stoer'. Opnieuw ruim 300 bladzijden leesplezier voor beginnende lezers met deze grappige, soms spannende en soms ontroerende verhalen met steeds dezelfde dierenfiguren.
'Koek koek Vos en Haas' is een geweldig verhaal vol misverstanden. Wanneer Vos tijdens het verven van zijn hek plots ‘Koek koek’ hoort, krijgt hij ongelooflijk veel zin in koek. Hij gaat ernaar op zoek. Als Haas het eten klaar heeft , is Vos zoek. Samen met Uil gaat ze naar hem op zoek.
'Dag Vos, dag Haas!' vertelt over Pluim die uit de stad komt en er eens tussenuit wil. De dieren maken ook kennis met Ever en zijn stoere motor. Maar Pluim is een nuf en Haas heeft haar niet graag. Vos en Uil daarentegen hebben wel erg veel aandacht voor deze hippe dame.
Tot slot leren we in 'Een echt zwijn is stoer' Ever beter kennen. Hij is een echte macho. Wanneer Rob en Meermin een tijdje in het bos komen wonen, brengen ze behoorlijk wat leven in de brouwerij. Maar aan de stoere, hippe Ever kan niemand tippen.
Het zijn stuk voor stuk onweerstaanbaar grappige verhalen over bijzondere figuren, simpele dingen, leuke avonturen en herkenbare gevoelens: op vakantie gaan, vriendschap, feest, stoer doen, jaloezie, rollenpatronen, heimwee. De verhaaltjes groeien met de kinderen mee (AVI-start tot M3). Ze zijn verteld in een eenvoudige taal, aangepast aan het leesniveau, zonder dat de vertelstijl aan kracht inboet. De tekst staat gedrukt in een groot en speels lettertype met ruime interlinie, waarbij sommige zinnen inspringen en woorden beklemtoond worden door ze vet en groot te drukken. Met waterverf ingekleurde, expressieve illustraties van Thé Tjong-Khing, staan tussen de tekst en sluiten nauw aan bij het verhaal. De karakters komen werkelijk tot leven in deze schitterende synergie tussen woord en beeld. Een stimulerend pareltje vol leesoefenstof.