Het verlangen van de prins

Nadat Lode in een rubberbootje op het strand is aangespoeld, wordt hij opgevangen in een verschrikkelijk weeshuis. Op een dag besluit hij te ontsnappen en als bij toeval meert er net op die dag een mysterieuze driemaster aan in het havenstadje waar Lode woont. Hij herkent het schip meteen uit zijn dromen en, geleid door deze vreemde connectie, besluit hij aan boord te gaan. Deze beslissing blijkt echter fataal te zijn, want wie het schip betreedt wordt getroffen door de vloek van de prins; wie aan boord droomt over de prins, kan het schip nooit meer verlaten.
Lode leert al snel de bemanning kennen, elk met zijn eigen verhaal. De mensen die op het schip leven zijn geïntrigeerd door Lode en ze beginnen te hopen, want het zou wel eens kunnen dat hij het geheim kan ontrafelen. Het blijft spannend tot de laatste bladzijde.

Wat het eerste opvalt aan dit boek is de prachtige cover. Marieke Nelissen brengt dit sprookje tot leven met gedetailleerde, levendige tekeningen. De illustraties zijn eerder traditioneel, maar dat stoort zeker niet. Ze doen denken aan de illustraties in een dik sprookjesboek, en dat is ook net wat auteur Marco Kunst met dit verhaal schept; een sprookje. Al vanaf de eerste zinnen van het boek, word je als lezer helemaal gegrepen door de sympathieke Lode. Maar ook de bemanningsleden van het schip weten een gevoelige snaar te raken. Bovendien komen ze uit allerlei verschillende landen en werelddelen, wat dit boek ook een mooi, divers perspectief geeft. Dat dit verhaal zo meeslepend is, is volledig te danken aan de taal en vertelstijl van Marco Kunst. Hij betovert de lezer met gedetailleerde beschrijvingen die zo levendig zijn dat het lijkt alsof je zelf gevangen zit op het schip.

Dit verhaal pakt je in met spanning, betovering en sympathieke personages.