Het viel uit de lucht

De zwart-witte hardcover bevat insecten die een kleurige bal onderzoeken, en heet je welkom in de verhaal van The Fan Brothers. De personages uit het boek weten immers niet wat die bal is. Ze weten enkel dat het vreemde ding in de nacht uit de lucht is gevallen. Om beurten gaan ze op onderzoek uit. Wandelende Tak is erg blij dat er eens iets vreemder dan zichzelf in de tuin te vinden is. Kikker op zijn beurt vindt de smaak van die kauwgombal maar niets. Al snel claimt de slimme spin het voorwerp. Zijn hebzucht krijgt echter al snel de overhand. Hij laat de anderen betalen om het voorwerp te mogen bewonderen. Eerst komen ze in lange rijen aanschuiven. Maar de prijs blijft stijgen en de anderen geven het op. Spin blijft alleen achter. Bewust van wat hij fout heeft gedaan, gaat hij op zoek naar een oplossing.

Doorheen het boek wordt er kunstig met kleur of het gebrek eraan gewerkt. De illustraties zijn erg sfeervol en gedetailleerd. Ze geven de dieren en de natuur op een prachtige manier weer. Alles wordt heel realistisch weergegeven, op de hoedjes van de dieren na. Dat het gekke voorwerp een knikker is, is voor de meeste kijkers al snel duidelijk. Maar dat maakt het verhaal alleen maar fijner.

De broers maakten opnieuw een prachtig, dik prentenboek voor jonge lezertjes vanaf 4 jaar. Zij kunnen veel ontdekken in de paginavullende illustraties en genieten vast van het spel tussen licht en donker. The Fan Brothers schreven eerder onder andere Project Barnabus en De tuinman van de nacht. Een veelbelovend duo, dat erin slaagt om je volledig onder te dompelen in een nieuwe wereld. Door New York Times werden ze in 2021 alvast beloond met de titel in de Ten Best Illustrated Children’s books voor Het viel uit de lucht.