Het web van Seb

Op zich kan ik hier weinig speciaals over dit boek schrijven. Het is vrij doorsnee, datgene wat je verwacht wanneer je een kinderboek open slaat.

De tekeningen zijn kleurrijk maar heel braaf. Het rijm zit juist maar het verhaal zelf is niet erg origineel. Het gaat over een spinnetje dat het moeilijk heeft om een eigen web te weven. Zijn vriendjes lachen hem uit. Daardoor gaat hij op pad en ontdekt hij dat hij suikerdraden weeft. Dat talent kan je goed kan gebruiken in het suikerspinnenkraam van het circus. En zo komt spinnetje Seb ook op zijn (acht) pootjes terecht.

Wat meteen opvalt bij dit boek, is dat er een A4’tje aan lesbrief tussen zit. Hoewel ik van mening ben dat boeken zeker niet altijd educatief moeten zijn, trok dit wel mijn aandacht. Zoals je nu door deze kleine beschrijving zelf ook kan verzinnen, staan er in de lesbrief allerlei ideetjes om aan de slag te gaan rond emoties, natuur, talenten, toekomstdromen ... Leuke onderwerpen om met je kleuters rond te werken. Verder kan je nog enkele originelere ideetjes vinden in de lesvoorbereiding. Het is een boek dat zeker bruikbaar is in de kleuterschool.