Het wispelturige windorkest & De vliegende soepkip

Studio Sesam kwam met vier boeken die allemaal een dubbel verhaal hebben. Deze zijn geschreven door verschillende auteurs en illustrators die diversiteit nauw aan het hart hebben liggen. In dit boek kan je het verhaal vinden van de vliegende soepkip, over het zorgen voor mens en dier. Het is een mooi verhaal met een gelukkig einde. Qua leeftijd geven ze dit zelf 5+. Aan de andere kant van het boek is er ook Het wispelturig windorkest. Dit is een droevig verhaal en loopt minder goed af. Het is een verhaal voor zesjarigen.

Het eerste verhaal vind ik zelf leuk. Het toont ons enerzijds hoe die rare, arme buurtbewoner ineens graag gezien kan worden door slechts een beetje hulp te aanvaarden en zich iets meer open te stellen. Het toont ons anderzijds een diverse buurt die open staat om een kip op te vangen en een leuk feest te organiseren.

Het andere verhaal gaat over een jongen wiens mama weg is. Hij komt terecht op een wolk bij madam pon-pon. Hij maakt kennis met het orkest van de wind en krijgt windkracht van haar. Dit verhaal lijkt wat voorbij te gaan aan het verdriet die de jongen ongetwijfeld heeft over zijn mama.

Beide verhalen sluiten af met leuke doe-opdrachten.