Hier is alles anders

Kamelie Fantje gaat naar een nieuwe school waar alles anders is. Ze voelt zich daardoor heel verdrietig en angstig. Ze kent de taal niet en wat gaan de anderen van haar denken? Gelukkig zijn de andere kinderen en de juf heel begripvol en voelt Kamelie zich al snel veel beter.

Dit is een kort eenvoudig verhaal voor jonge kinderen die iets spannends gaan beleven, over nieuw zijn en de taal niet machtig zijn, over vrienden maken in een wereld waar alles anders is. 

De kaft is uitnodigend. De tekeningen binnenin iets minder. Alle personages zijn uiteenlopende dieren. Van mier tot marmot. Die verscheidenheid is fijn, maar de afbeeldingen zijn niet altijd even aangenaam. Vooral het varkentje vond ik niet heel geslaagd.  Er wordt een beetje gespeeld met de namen. Kamelie Fantje is een olifant. Vlievark is een varken, maar meer namen komen niet aan bod. Beetje jammer dat dat stuk niet meer en beter uitgewerkt geweest is. Het had een meerwaarde geweest voor een humoristische toets.

Sommige onduidelijkheden storen. Er staat dat Kamlie op het schoolplein Vlievark ziet staan, maar die is niet te zien op de pagina. 

Dit is een fijn boek en het thema maakt het zeker bruikbaar thuis of op school. Maar door een paar gemiste kansen komt het niet volledig binnen.