Hier is maar plaats voor één prinses

Een klein meisje woont niet in één maar twee kastelen: de ene week woont ze bij mama, de andere bij papa. Wanneer haar papa haar komt ophalen doet hij een beetje vreemd: hij giechelt, hij bloost ... hij heeft een verrassing, zegt-ie. Wanneer ze aankomen blijkt er nóg een prinses in zijn huis: Annabel. En papa is verliefd op haar. Maar dat is buiten de kleine prinses gerekend: in dit kasteel is er maar plaats voor één prinses!

Dit boekje gaat over de nieuwe vriendin van papa die wordt voorgesteld aan zijn dochter. Geen boze stiefmoeder, maar een lieve Annabel, die haar uiterste best doet. De jonge dochter voelt er zich echter niet goed bij: papa moet háár aandacht geven, op de zetel is maar plek voor één, en met papa dansen, doet ze liever alleen. Dat de jaloezie snel is opgelost met wat liefde en aandacht van de nieuwe Annabel, toont dat ze vooral schrik heeft voor de nieuwe situatie. En zo erg is het echt niet :-)

De illustraties zijn een beetje vlak, en weinig verrassend. De woede die spreekt uit het meisje wanneer ze valt en het allemaal op de nieuwe vrouw steekt, klopt dan weer wel. De rijm erbij maakt het geheel wel vlot, maar ook niet heel vernieuwend.