Hoge beren vangen veel wind

Wat gebeurt er met een bever die met de verkeerde poot uit bed stapt? De kever en de mier zijn hele dikke vriendjes. Kunnen zij hun vriendschap meten? Waarom hangt er een donkergrijze wolk boven de hond en regent het pijpenstelen op hem en niemand anders? Wat is er toch aan de hand met de futloze olifant, en hoe verloopt de slaapwandeling van de beer? Dit alles, en nog een resem andere gebeurtenissen, kom je te weten in een leuke verhalenbundel over een heel bijzonder bos en zijn inwoners.

Het boek is een verzameling van 25 lichtvoetige filosofische verhaaltjes die maximum 3 bladzijden tellen. Dit maakt dat het uitstekend voorleesmateriaal is voor het slapengaan. De luchtige, filosofische dierenfabels zetten je aan het denken en kunnen een opstapje zijn voor een aangenaam gesprekje met kinderen over de inhoud, betekenis en onderliggende emoties. Het is een super leuk boek om voor te lezen, maar ook om zelf te lezen door wat oudere kinderen en zelfs volwassenen. Ondanks de filosofische inslag is de vertelstijl ontzettend grappig. Op een ludieke manier wordt de lezer geconfronteerd met gevoelens en verschillende emoties, zowel positieve als negatieve, zoals verliefdheid, droevigheid, bezorgdheid, een dipje hebben, zorgzaamheid, verbondenheid, opluchting, eerlijkheid, creativiteit, acceptatie, afwijzing, bedrog, chagrijnigheid …

De teksten zijn duidelijk geschreven, de zinnen zijn niet te lang. Elk verhaal heeft een goede opbouw en je wordt meegenomen in het verhaal. Je aandacht gaat niet verslappen. Naast de verhalen heb je de illustraties van Naomi Christiaens. Voor elk verhaal heb je een prachtige paginagrote illustratie die perfect aansluit bij het verhaal.

De speelse, korte, filosofische verhaaltjes met mooie bijpassende illustraties maken van deze verhalenbundel een echt pareltje.