Hup Fien!

Dit boek is een bundeling van twee vroegere boeken over Fien 'Helemaal Fien' (2008) en 'Fien telt voor tien' (2004).
Fien is heel blij dat de tante van haar vriendje Juliano haar heup gebroken heeft. Ze is niet blij voor de tante, maar wel omdat zij daardoor met haar twee vrienden voor een weekje mag gaan helpen in het dierenhotel van die tante. Ze zijn nog maar net onderweg of ze beleven al allerlei grappige avonturen.
Het tweede deel bevat verschillende korte verhaaltjes over de avonturen van Fien. Soms haalt ze heel wat kattenkwaad uit, maar ze toont ook dat ze een gouden hart heeft door regelmatig op bezoek te gaan bij een oude mevrouw zonder benen.
Verhalenbundel over een actief, spontaan, fantasierijk, ontwapenend en ondernemend meisje. Fien heeft zo haar eigen ideeën over wat om haar heen gebeurt en ze pakt alles dan ook op haar eigen manier aan. Voor alles dat ze tegenkomt, verzint ze in een hoog tempo een oplossing of een plan. Je voelt dat Fien het eigenlijk altijd zeer goed bedoelt, ook al draait het anders uit. De situaties zijn vaak herkenbaar maar er zijn maar weinig kinderen die er zo eigenwijs en bijdehand zullen op reageren.
De eenvoudige korte zinnetjes zorgen ervoor dat het verhaal gemakkelijk te lezen is voor kinderen vanaf acht jaar. Het is echter ook een vrolijk en prettig voorleesboek voor jongere kinderen.